Flyghjalp-logo-2.png

Har du upplevt förseningar i samband med köbildning på flygplatsen?

June 2022

Senasta inlägget

Ska du ut och resa i sommar? Läs om dina flygrättigheter här.

June 2024

Har du upplevt förseningar i samband med långa köer på Arlanda eller andra flygplatser?

 

Dessvärre finns det ingen lag eller förordning vi kan använda när du försenas, eller missar ditt flyg på grund av köbildning på flygplatsen.

 

Vi kan därför inte hjälpa dig med kompensation, och ej heller återbetalning av ny biljett, om du skulle ha otur att sitta fast i kö på flygplatsen.

 

Flygplatserna runt omkring i Europa saknar personal. Detta har medfört mycket långa köer på Arlanda och andra europeiska flygplatser under den senaste månaden. Detta kan leda till att de resande blir försenade, eller att de inte hinner med deras flyg, som reser utan dem.

 

Flygbolaget kan dock inte hållas ansvarigt för dessa köer. Sitter du fast i en kö, eller missar ditt flyg på grund av köbildning på flygplatsen, har du inte rätt till kompensation från flygbolaget. De är inte heller förpliktade till att boka om dig till ett annat flyg. Det är enbart flygplatsen som kan hållas ansvarig. Däremot kan du alltid fråga om flygbolaget vill boka om dig, men det är inte något du kan kräva.

 

Vi rekommenderar därför att du kontaktar din reseförsäkring vid dessa tillfällen, samt att du möter upp på flygplatsen i god tid.

Av Frederik Hedegaard