Flyghjalp-logo-2.png

Rättigheter som flygpassagerare 
Känner du till vilka rättigheter du som flygpassagerare har och när du har rätt till ersättning?

 

Har du upplevt försenad avgång, nekad ombordstigning eller till och med att ditt flyg blivit inställt? Vi kan relatera till frustrationen som uppstår och är här för att hjälpa dig.  Nedan kan du läsa om vilka rättigheter du har som flygpassagerare när du drabbas av förseningar under din resa. I många fall kan du vara berättigad till ersättning upp till 6 000 kr. 

 

Genom att fylla i detaljerna kring din resa på vår startsida kan du se hur mycket du kan vara berättigad till samt dina rättigheter beroende på omständigheterna. Flyghjälp hjälper dig att driva ärendet mot flygbolaget hela vägen till domstolen om så krävs. Vår avgift är 30% ink. moms av den totala inhämtade ersättning  –enbart om vi lyckas hämta hem din kompensation, annars är det kostnadsfritt. Avgiften är helt oberoende av hur långt vi väljer att föra ditt ärende, även om det tas hela vägen till domstol.

Försenat flyg

Blev ditt flyg försenat? I samband med förseningar på över 3 timmar kan du få en ersättning av upp till 6 000 kr. Läs om dina rättigheter i samband med flygförseningar här.

Inställt flyg

Om ett flyg blir inställt kan du få upp till 6 000 kr i ersättning, samt att få nya flygbiljetter till destinationen! Läs mer om inställda flyg här.

Nekad ombordstigning 

Om du inte fick stiga på planet på grund av exempelvis överbokning, har du rätt till ersättning samt nya flygbiljetter. Läs mer om nekad boarding här

Borttappat bagage

Vad gör man flygbolaget har tappat bort bagage? Och har man rätt till ersättning? Läs våra tips i samband med borttappat bagage.

Extrautgifter

Om du har otur och råkar ut för en försening eller inställt flyg, har du oftast rätt at kräva ersättning för kostnader detta medför till, som ska ersättas av flygbolaget. Läs mer om extrautgifter här.

Missat anslutande flyg

Ledde den ena förseningen till den andra? En kortare försening från första flygningen kan ofta leda till att man missar det anslutande flyget. Du kan vara berättigad till ersättning även i detta fall. Läs mer om dina rättigheter när du missat anslutande flyg här. 

Redo att komma igång? Försenat eller inställt flyg?

Flyghjälp hjälper dig att få upp till 6 000 kr i ersättning om ditt flyg är försenat eller inställt.

 Tusentals lyckliga kunder
 Vi vinner 98% av våra ärenden
 Riskfritt - enkelt och snabbt

Gå med i vår gemenskap

Har du redan ett ärende?