Flyghjalp-logo-2.png

Om Flyghjälp

Var ditt flyg försenat eller inställt? Vi hjälper dig med att hämta den ersättning, du är berättigad till.

 

Om Flyhjælp - Flyhjælp medarbejdere

 

Vår missio

Vår mission är ett ge rättvisa åt de resande. Därför är det allt igenom avgörande för oss som företag, att vi kan ta de juridiska slagsmålen mot flygbolagen, och samtidigt kunna ge en snabb, lätt och transparent service, under ärendets gång.


 

Våra visioner för framtide

1. Vi vill vara de bästa och största i Norden, till att driva in kompensation från flygbolagen.

2. Tillsammans med vårt moderbolag, Flightright, vara de största och bästa i hela Europa.

3. Störst mätt i antalet kunder, och bäst mätt i kundnöjdhet på Trustpilot.

 

Visste du att?


Företaget har existerat sedan sedan 2014, och sedan dess har det bara gått åt ett håll - nämligen uppåt! Varje månad kontaktas vi av 4-5 000 passagerare, och vinner hela 95% av domstolsärenden. Tills vidare har vi hjälp fler än 175 000 passagerare med att få kompensation. Vi här på Flyghjälp har drivit in mer än 250 miljoner kronor åt våra kunder, vilket uteslutande beror på att kunderna valt att ta upp kampen mot flygbolagen med vår professionella assistans. Vår hjälp erbjuds till helt vanliga människor i Danmark, Sverige, Norge och Finland, som vi anser förtjänar rättvisa, och därmed få sin berättigade kompensation. Så med hjälp av våra vassa medarbetare görs det möjligt att leverera den bästa upplevelsen åt våra kunder. Hos Flyghjälp är vi idag 25 anställda som är specialiserade inom flygpassagerares rättigheter. Dessa är fördelade på 5 avdelningar, lagstiftning, finans, marknad, IT och ärendehantering. Alla ärenden som kommer in får en personlig och genomarbetad bedömning, av ytterst kompetenta medarbetare. Vårt huvudkontor är beläget på Amager i Köpenhamn där vi sitter i ett öppet kontorslandskap, som vi delar med bl.a. Maersk Tankers och GroupM Denmark.         

 

Flightright

I marts 2021 blev Flyhjælp opkøbt af tyske Flightright, som har en førende position på det europæiske marked inden for flypassagerers rettigheder - Flyhjælp har i en længere periode haft et tæt samarbejde med Flightright. Denne store beslutning blev truffet, da Flyhjælps ejere, brødreparret Gustav og Johan Thybo, mente, at dette både vil gavne kunderne, og medarbejderne på den fremtidige rejse. Så alt i alt vil dette opkøb give begge virksomheder mulighed for at kunne yde en bedre, og hurtigere service overfor kunderne. Da Flyhjælp er specialister i Norden, og sager som kommer ind uden for vores retskredse kan blive behandlet af Flightright, og naturligvis også omvendt.

Flyghälp - Bringing justice to travelers

Var ditt flyg försenat eller inställt? Då står vi redo att hjälpa dig att få den kompensation du har rätt till. Flyghjälp är ett danskt företag som hjälper flygpassagerare att få ekonomisk kompensation som du har rätt till vid inställda, försenade och överbokade flyg. Så genom att använda oss undgår du en besvärlig och troligen långsam process, mot flygbolaget. Över hela Skandinavien hjälper vi passagerare att driva deras ersättningsanspråk mot det aktuella flygbolaget. Vi hjälper till med hela processen, allt från pappersarbetet till kommunikationen med flygbolaget. Vi ser på så vis till att flygbolagen inte kan avvisa passagerarnas rättigheter. Vårt huvudsakliga fokus har lett till att Flyghjälp under 2020 och 2021, tog emot Børsens respekterade Gazellepris, som symboliserar et företag i snabb växt. 2020 var Flyghjälp nummer två på listan över snabbast expanderande företag i Danmark. Dessutom har företaget nominerats till EY Entrepreneur Of The Year priset, som är ett av världens mest respektarade tillväxttävling, och som hyllar de främsta entreprenörerna i Danmark, såväl som globalt.

Vår historia 

Det hela började … en försening Goda idéer uppstår ofta utifrån ambitioner om att lösa ett på problem på ett nytt och bättre sätt. Detta gäller också hos oss i Flyghjälp.

Idéen till Flyghjälp uppstod när Philips dåvarande flickvän i slutet av 2013, befann sig på en resa till Turkiet och blev 7 timmar försenad. Förseningen fördärvade hela deras första semesterdag, och enligt EU-reglerna, var hon berättigad till kompensation. Men då Philip undersökte möjligheterna erfor han hur svårt det kan vara att få flygbolagen att punga ut pengarna. Det saknades ett lätt sätt att få hjälp på, och han frågade sig själv:”Varför kan man inte bara ringa till nån?” Philip är inte typen som ger upp. Han slog sig samman med Gustav, som vid denna tiden studerade juridik. Gustav lämnade över hennes ärende till de rätta myndigheterna, vann ärendet, och säkerställde därmed att hon fick den kompensation hon hade rätt till

 

 

Philip Brechmann, Gustav Thybo, Alex Kirkeberg og Johan Thybo

 

Sverigemästare på att indriva kompensation


4,8 i kundnöjdhet på Trustpilot:

 

Utmärkt service … 

“Utmärkt service. Efter att ha anmält förseningen, vilket var väldigt enkelt, fick vi efter 5 dagar besked på att vi fick hade fått kompensation och pengarna blev efter ytterligare 2 dagar insatt på vårt konto. Om vi behöver er för en annan gång, kommer vi helt säkert nyttja er hjälp.” 

 

Jag är glad för att jag använde Flyghjälp ... 

“Jag är glad för att jag använde Flyghjälp, då de kämpade länge för mitt ärende och det slutade med att jag fick alla pengar retur. Spara dig själv besväret och låt dem göra det.”

 

Med en behandlingstid på under …

“Med en behandlingstid på UNDER 2 veckor, för en nästan tre år gammal försening - det må man säga, det är EFFEKTIVITET!!! 1000 Tack för hjälpen! Varma rekommendationer härifrån!”

Gustav Thybo Grundare & adm. direktör

Gustav Thybo

Grundare & adm. direktör

Johan Thybo Medgrundare och Ekonomichef

Johan Thybo

Medgrundare och Ekonomichef

Frederik Thede Ledare av IT

Frederik Thede

Ledare av IT

Benedikte B. Lund Advokat (DK), och chef för lawsuit

Benedikte B. Lund

Advokat (DK), och chef för lawsuit

Frederik Hedegaard Marknadschef

Frederik Hedegaard

Marknadschef

Philip Medgrundare

Philip

Medgrundare

Rógvi Kommunikationsansvarig

Rógvi

Kommunikationsansvarig

Natalia Assisterande ledare av Lawsuit

Natalia

Assisterande ledare av Lawsuit

Anton Juridik studerande i Lawsuit

Anton

Juridik studerande i Lawsuit

Laurits Senior Case Worker

Laurits

Senior Case Worker

Erik Paralegal

Erik

Paralegal

Johan Senior Case Worker

Johan

Senior Case Worker

Patrick Senior Case Worker

Patrick

Senior Case Worker

Gustav Case worker

Gustav

Case worker

Rikke Ekonomiassistent

Rikke

Ekonomiassistent

Noah Senior Case Worker

Noah

Senior Case Worker

Tobias Senior Case Worker

Tobias

Senior Case Worker

Emma Senior Case Worker

Emma

Senior Case Worker

Mikkas Senior Case Worker

Mikkas

Senior Case Worker

Silas Ekonomiassistent

Silas

Ekonomiassistent

William Juridik studerande i Lawsuit

William

Juridik studerande i Lawsuit

Ewelina Case worker

Ewelina

Case worker

Nis Case worker

Nis

Case worker

Cecilie Case worker

Cecilie

Case worker

Matteo Law student

Matteo

Law student

150.000 Kunder
285 Milj. kr. Ersättning
4.7 av 5 Trustpilot poäng