Flyghjalp-logo-2.png

3 Varma Påsk Destinationer

March 2020

Senasta inlägget

Här är de punktligaste flygbolagen

March 2021

Varma påsk destinationer

Påsken närmar sig och därmed också den obligatoriska semestern.

I samband med det, har Flyghjälp utvalt 3 varma och upplevelserika destinationer till dig som önskar att spendera påsken i ett varmt klimat.

Chania på Kreta, Grekland

Temperatur: 20°
Restid: 3 timmar och 40 min. med direktflyg.Kreta är den största grekiska ö och har med sin sydliga placering, mer än 300 solrika dagar om året. Detta gör Kreta till en av de mest populära destinationer, om man önskar att befinna sig i lite mer tropiska omgivningar, än vad hemmabasen kan erbjuda. Ön är rik på vackra sandstränder och bjuder på rikligt av aktivitetsmöjligheter. Chania är bland Kretas mest populära städer och därför blir det oftast Chania, som är destinationen när utländska turister ska till Kreta.

Staden rymmer cirka 70.000 invånare och bjuder på både solrik avslappning, shopping, pulserande nattliv, smakrik gastronomiska upplevelser och den populära marknadshandel, där det finns bra möjlighet för att göra handel med de lokala invånarna, till doft av kryddor, ost och oliver.

Dubai, Förenade Arabemiraten

Temperatur: 28 -32°
Restid: 6 timmar och 30 min. med direktflyg.Dubai är en stor sammansmältning av olika kulturer och nationaliteter - och är den perfekta destination, om man gillar värme, shopping och höjder. Där finns nämligen massvis med saker att uppleva i ökenstaden. Både världens största shoppingcenter, Dubai Mall och världens högsta byggnad, Burj Khalifa, har hemma i det arabiska emirat. Med både isbana och akvarium i samma center, finns det upplevelser för hela familjen. Jeepsafari, Gold Souk, fallskärmshoppning och den konstgjorda ö, The Palm Jumeirah, är endast ett par punkter på listan över saker man kan se och uppleva i Dubai.

Endast 15% av befolkningen är emiratier, därför kan du förvänta ett hav av olika nationaliteter och kulturer. På en resa till Dubai, kommer du också kunna uppleva grann-emiratet Abu Dhabi som ligger mindre än två timmars bilresa väck. En getaway till Abu Dhabi, kan oftast arrangeras i samarbete med resebyrån eller det hotell man vistas på.

Marrakech, Marocko

Temperatur: 18 -22°
Restid: 4 timmar och 30 min. med direktflygÄventyrsstaden Marrakech går också under namnet “Den rosa staden” och är placerad norr om Afrika. Staden inre kärna består av det pulserande och livliga torg, Djerma Al Fna, där du kan bemötas av gatumusikanter, matstånd, ormtjusare och akrobater. Ett besök i medinan kan erbjuda på shopping i labyrinter, med många urval av mattor i alla färger och storlekar, lampor med magiska ljus och handgjort keramik.

Marrakech är placerad centralt i Marocko och det finns därmed inga närliggande stränder. Men med otaliga vackra hoteller och resorter, finns det fortfarande många möjligheter för en trevlig badsemester med massvis avslappning. Inte minst är den nya stadsdelen Guéliz, rik på exklusiva shopping möjligheter, förstaklass-restauranger, museum och gröna parker, bland annat den populära Jardin Majorelle, som är ägaren av märket Yves Saint Laurent.

Gillar du spänning och äventyr, kommer ett besök till restaurang och teater Chez Ali vara det helt riktiga val! Här kommer du kunna uppleva en stor marockansk fest med shows, som bl.a. är baserade på scener från “Tusen och en natt”. Som en del av paketet, blir du bjuden på traditionella marockanska rätter och te, med magdansare, ryttare och fyrverkerishow.

Även om resan går till Chania, Dubai, Marrakech eller helt annan fjärde destination, hoppas vi du får en utmärkt semester. En resa ska njutas i ljuvliga och behagliga omgivningar … och inte på besvärliga flygplatsterminaler. Kom därför ihåg att göra krav på din kompensation, om resan på påsk semestern bjuder på oväntade och tråkiga flygupplevelser. Har du tyvärr redan varit ut för en inställelse, försening eller överbokning dem senaste två månaderna, är du mer än välkommen att prova vår räknare, för att ta reda på hur mycket du är berättigad till i ekonomisk kompensation från flygbolaget. 


Önskar du att bli klokare på dina rättigheter som flygpassagerare, är du mer än välkommen att kontakta Flyghjälp, som sitter klar vid telefonen alla vardagar från 08:00-16:00.

Av Dina Oali