Flyghjalp-logo-2.png

De 5 mest romantiska smekmånads destinationer!

February 2020

Senasta inlägget

Har du upplevt förseningar i samband med köbildning på flygplatsen?

June 2022

De 5 mest romantiska smekmånads destinationer!

Bröllopet närmar sig med hastiga steg och ni har som många andra par, kanske inte hittat den riktiga och romantiska destination för den kommande bröllopsresan. Det ska det också finnas plats till. För när den händelserika dagen är över, finns det på allvar tid att njuta av varandra och det ska ju helst vara i dem helt riktiga omgivningarna! Därför har flyghjälp utplockat de 5 mest romantiska smekmånads destinationer för 2020.

1 Singapore

Flyhjelp, honeymmon, singapore

Är ni på utkik efter den mest ultimata smekmånad destination, så är Singapore det klara val! Ett läckert och delikat kök, kulturella upplevelser och ett entusiastisk nattliv - är ett par enkla punkter på listan över vad ni kan förvänta på er bröllopsresa till Singapore. Landet består av en rad attraktioner såsom kvällssafari, botaniska hav, Singapore Zoo, Universal Studios i Sentosa och mycket mer.

Därutöver kommer ni bli överraskade över hur många kulturer det finns att hitta på destinationen! Här kommer ni nämligen bli mötta av indisk, kinesisk, eurasisk och malaysisk kultur, genom bl.a smakrik mat och festivaler. På en bröllopsresa till Singapore, kommer ni uppleva en kombination av avslappning och storby!

 

Rekommenderad tidpunkt att resa: Hele året.

Temperatur: 30-32°C hela året.

Idealisk varaktighet: 7-10 dagar.

Valuta: Singapore dollar (SGD; S$).

Språk: Engelska, Tamilsk, Mandarin kinesiska.

Restid: 12-13 timmar (med direktflyg).2 Maldiverna

flyhjelp, honeymmon, maldivene

Det är inte utan anledning att Maldiverna är placerat på topp 5 över de mest romantiska smekmånads destinationer. Med vita stränder, palmträd och turkosblått hav - är maldiverna med sina 1200 korallöar i det indiska ocean, ett sant paradis för ett förälskat och nygift par. Var och en av korallöarna är förvandlade till lyxiga resorts, som innehåller water villas, med turkosblått vatten som granne.

Maldiverna är den perfekta smekmånad destination, om allt ni önskar är avslappning! Det finns dock också gott om möjligheter, för att deltaga i olika vattenaktiviteter såsom dykning, surfning, kryssning och vattensport. En given sak att uppleva på Maldiverna är “Picnic Islands”. Här kan ni med en picknickkorg på armen, bli seglade till en obebodd ö, där ni kan vara helt ostörda så länge som ni har lust till!

 

Rekommenderad tidpunkt att resa: Maj - November.

Temperatur: 30-31°C hela året.

Idealisk varaktighet: 7 dagar.

Valuta: Maldivisk Rufiyaa (MVR).

Språk: Engelska och Dhivehi.

Restid: 12-15 timmar.3 Seychellerna

flyhjelp, honeymoon, seychellerne

En bröllopsresa till Seychellerna kan bjuda på turkosblått hav, kritvita sandstränder och stora kokospalm. Seychellerna består av 115 öar, där endast 20 är bebodda. På en smekmånad till Seychellerna kommer ni därför kunna uppleva vackra omgivningar, som framstår autentiska och oberörda.

Med 115 öar har ni gott om möjligheter för att utforska ställen. Flera reseleverantörer erbjuder paketresor, så att ni inte behöver begränsa er till en enda ö. På en bröllopsresa i Seychellerna, kommer ni mötas av flera kulturer. Mahe, som är huvudön på Seychellerna, är en multietnisk ö - där befolkning består av både afrikaner, indier, europeer och mindre etniska grupper.

På Seychellerna kan ni utöver dykning, snorkling och vandring m.m., uppleva stadslivet som består av en rad kulturella marknader och basarer. Befolkningen på Seychellerna är extremt tillmötesgående, trevliga och gästvänliga - så ni kan tryggt förvänta att bli bemötta och välkomnas med handskakning som hälsning.

 

Rekommenderad tidpunkt att resa: Maj - Juni och September - November.

Temperatur: 27-32°C.

Idealisk varaktighet: 7- 10 dagar.

Valuta: Seychelliska Rupee (SCR).

Språk: Kreolsk, Engelska och Franska.

Restid: 12-15 timmar.4 Mauritius

Mauritius är en östat som är placerad öster om Afrika i det Indiska Ocean. Här blir ni mötta av en spännande och intressant kombination av fransk, indisk och kreolsk kultur. Mauritius är med sin vänliga befolkning, azurblå laguner och fantastiska resorts, en underbar destination att tillbringa sin smekmånad.

Mauritius är omringat av korallrev, vilket gör ön till det helt perfekta ställe att njuta kärlekheten, om ni älskar att spendera tid i vatten. På de många resorts, erbjuds det nämligen en rad vattenaktiviteter - allt från vattensport till kurs i dykning. Det finns inte minst också goda möjligheter för att även ha det mysigt på land, i form av bl.a. golf, bergsvandring och ridning längs de härliga kritvita sandstränder.

En bröllopsresa till Mauritius erbjuder en förtrollande omgivning, där ni kan njuta av dagtiden på stranden och utforska det mauritiska nattliv, som består en följd av nattklubbar, restauranger, utomhuscaféer och barer. Mauritius är den perfekta destination, om alla sinnen ska stimuleras.

 

Rekommenderad tidpunkt att resa: Maj - December.

Temperatur: 24-32°C.

Idealisk varaktighet: 8- 10 dagar.

Valuta: Mauritisk Rupee (MUR).

Språk: Engelska och Franska.

Restid: 13-16 timmar.5 Paris, Frankrike

Paris har alltid varit bland de mest romantiska städer. Den franska stad, åtskiljer sig från de övriga destinationer på listan, men det gör den inte mindre ideal eller romantisk. Önskas det, att kunna tillbringa tid tillsammans i ett tropiskt klimat, bör ni inte överväga Paris som destination för er smekmånad. Är ni däremot till äventyrerska arkitektur, mysiga trottoarcaféer, gastronomiska upplevelser och utsikter över det ovanliga, är Paris den helt riktiga destination.

Den franska huvudstaden är de perfekta ställe att njuta av varandra och den romantiska atmosfär och stämning i luften. Det finns flera saker att se och uppleva, b.la. Eiffeltornet, Notre Dame, Sacré Coeur, en romantisk kvällssegling på Seinen - listan är lång! Paris är med andra, den helt perfekta destination, om budgeten inte är så stor och om ni är ute efter en romantisk storby-upplevelse, till billigt pris.

 

Rekommenderad tidpunkt att resa: Juni- Augusti.

Temperatur: 18-24°C.

Idealisk varaktighet: 4 - 6 dagar.

Valuta: Euro (EUR).

Språk: Franska och Engelska.

Restid: 2-3 timmar.Vi hoppas ni får glädje av våra utvalda smekmånad destinationer. Vart än ni väljer att dra ut på romantiskt äventyr, kommer det alltid finnas risk för att bli mött av en dålig start eller slut på äventyret. Tråkiga upplevelser som flygförseningar- och inställelser är typiskt inte en del av planen, men är inte heller något man kan påverka. Däremot har man rätt till att bli kompenserad för den dåliga start eller slut, som blev medfört på resan.

Det tycker vi är helt rättvist! Därför sitter vi också alltid klara till att hjälpa flygpassagerare, som har har varit utsatta för en försening eller inställelse - för vad är värre än att få sin planerade resa förstörd! Det är alltid en god idé att vara uppmärksam på sina rättigheter, då det i vissa tillfällen kan föra till en ekonomisk kompensation upp mot 4500 kr. per person.

Av Philip Brechmann