Flyghjalp-logo-2.png

De 5 mest romantiska smekmånads destinationer!

February 2020

Senasta inlägget

Ska du ut och resa i sommar? Läs om dina flygrättigheter här.

June 2024

De 5 mest romantiska destinationerna för er smekmånad!

Bröllopet närmar sig med hastiga steg och ni har som många andra par kanske inte hittat rätt, romantisk destination för den kommande bröllopsresan eller smekmånaden. Det ska det också finnas plats till. För när den händelserika dagen är över  finns det på allvar tid att njuta av varandra och det ska ju helst vara i dem helt riktiga omgivningarna! Därför har Flyghjälp valt ut de 5 mest romantiska destinationerna för smekmånaden 2020, om ni behöver lite hjälp med tips på bröllopsresa.

1 Singapore

Flyhjelp, honeymmon, singapore

Är ni på utkik efter den mest ultimata destinationen för er smekmånad, så är Singapore det självklara valet! Fantastisk mat, kulturella upplevelser och ett entusiastisk nattliv - är ett par enkla punkter på listan över vad ni kan förvänta på er bröllopsresa till Singapore. Landet erbjuder en rad attraktioner såsom kvällssafari, botaniska hav, Singapore Zoo, Universal Studios i Sentosa och mycket mer.

Därutöver kommer ni bli överraskade över hur många olika kulturer det finns på destinationen! Här kommer ni nämligen kunna uppleva indisk, kinesisk, eurasisk och malaysisk kultur, genom bl.a smakrik mat och festivaler. På en bröllopsresa till Singapore, kommer ni uppleva en kombination av avslappning och storstad!

 

Rekommenderad tidpunkt att resa: Hele året.

Temperatur: 30-32°C hela året.

Idealisk varaktighet: 7-10 dagar.

Valuta: Singapore dollar (SGD; S$).

Språk: Engelska, Tamilsk, Mandarin kinesiska.

Restid: 12-13 timmar (med direktflyg).2 Maldiverna

flyhjelp, honeymmon, maldivene

Det är inte utan anledning att Maldiverna är placerat på topp 5 över de mest romantiska destinationerna för en smekmånad. Med vita stränder, palmträd och turkosblått hav - är maldiverna med sina 1200 korallöar i den indiska oceanen, ett sant paradis för ett förälskat och nygift par. Var och en av korallöarna är förvandlade till lyxiga resorts, som innehåller water villas, med turkosblått vatten som granne.

Maldiverna är den perfekta destinationen för er om ni älskar avslappning! Det finns dock också gott om möjligheter för att prova på olika vattenaktiviteter såsom dykning, surfning, kryssning och vattensport. En given sak att uppleva på Maldiverna är “Picnic Islands”. Här kan ni med en picknickkorg på armen, bli seglade till en obebodd ö, där ni kan vara helt ostörda så länge som ni önskar.

 

Rekommenderad tidpunkt att resa: Maj - November.

Temperatur: 30-31°C hela året.

Idealisk varaktighet: 7 dagar.

Valuta: Maldivisk Rufiyaa (MVR).

Språk: Engelska och Dhivehi.

Restid: 12-15 timmar.3 Seychellerna

flyhjelp, honeymoon, seychellerne

En bröllopsresa till Seychellerna kan bjuda på turkosblått hav, kritvita sandstränder och stora kokospalmer. Seychellerna består av 115 öar, där endast 20 är bebodda. På en smekmånad till Seychellerna kommer ni därför kunna uppleva vackra omgivningar, som framstår autentiska och oberörda.

Med 115 öar har ni gott om möjligheter för att utforska ställen. Flera reseleverantörer erbjuder paketresor, så att ni inte behöver begränsa er till en enda ö. På en bröllopsresa i Seychellerna  kommer ni mötas av flera olika kulturer. Mahe, som är huvudön på Seychellerna, är en multietnisk ö - där befolkning består av både afrikaner, indier, europeer och mindre etniska grupper.

På Seychellerna kan ni utöver dykning, snorkling och vandring m.m., uppleva stadslivet som består av en rad kulturella marknader och basarer. Befolkningen på Seychellerna är extremt tillmötesgående, trevliga och gästvänliga - så ni kan tryggt förvänta att bli bemötta och välkomnas med handskakning som hälsning.

 

Rekommenderad tidpunkt att resa: Maj - Juni och September - November.

Temperatur: 27-32°C.

Idealisk varaktighet: 7- 10 dagar.

Valuta: Seychelliska Rupee (SCR).

Språk: Kreolsk, Engelska och Franska.

Restid: 12-15 timmar.4 Mauritius

Mauritius är en östat som är placerad öster om Afrika i den indiska oceanen. Här blir ni mötta av en spännande och intressant kombination av fransk, indisk och kreolsk kultur. Mauritius är med sin vänliga befolkning, azurblå laguner och fantastiska resorts, en underbar destination att tillbringa sin smekmånad.

Mauritius är omringat av korallrev, vilket gör ön till det helt perfekta stället att njuta kärlekheten, om ni älskar att spendera tid i vatten. På de många resorts, erbjuds det nämligen en rad vattenaktiviteter - allt från vattensport till kurs i dykning. Det finns inte minst också goda möjligheter för att även ha det mysigt på land, i form av bl.a. golf, bergsvandring och ridning längs de härliga kritvita sandstränder.

En bröllopsresa till Mauritius erbjuder en förtrollande omgivning, där ni kan njuta av dagtiden på stranden och utforska det mauritiska nattlivet, som består av många olika nattklubbar, restauranger, utomhuscaféer och barer. Mauritius är en perfekt romantisk destination om alla sinnen ska stimuleras.

 

Rekommenderad tidpunkt att resa: Maj - December.

Temperatur: 24-32°C.

Idealisk varaktighet: 8- 10 dagar.

Valuta: Mauritisk Rupee (MUR).

Språk: Engelska och Franska.

Restid: 13-16 timmar.5 Paris, Frankrike

Paris har alltid varit bland de mest romantiska städerna. Den franska staden, åtskiljer sig från de övriga destinationerna på listan, men det gör den inte mindre lämplig för bröllopsresan, och definitivt inte en mindre romantisk destination. Men om ni är sådana som gärna vill tillbringa tid tillsammans i ett tropiskt klimat bör ni inte överväga Paris som destination för er smekmånad. Om ni däremot istället är sådana som uppskattar spännande arkitektur, mysiga trottoarcaféer, gastronomiska upplevelser och utsikter över det vanliga, är Paris den helt riktiga destinationen.

Den franska huvudstaden är det perfekta stället att njuta av varandra och den romantiska atmosfären och stämningen i luften. Det finns flera saker att se och uppleva, b.la. Eiffeltornet, Notre Dame, Sacré Coeur, en romantisk kvällssegling på Seinen - listan är lång! Paris är med andra, den helt perfekta destinationen, om budgeten inte är så stor och om ni är ute efter en romantisk storstadsupplevelse till billigt pris.

 

Rekommenderad tidpunkt att resa: Juni- Augusti.

Temperatur: 18-24°C.

Idealisk varaktighet: 4 - 6 dagar.

Valuta: Euro (EUR).

Språk: Franska och Engelska.

Restid: 2-3 timmar.Vi hoppas ni får glädje av våra utvalda destinationer för smekmånad eller bröllopsresan. Vart än ni väljer att dra ut på romantiskt äventyr, kommer det alltid finnas risk för att bli mött av en dålig start eller ett mindre trevligt slut på resan. Tråkiga upplevelser som flygförseningar- och inställda flyg är typiskt inte en del av planen, men är inte heller något man kan påverka. Däremot har man rätt till att bli kompenserad för den dåliga start eller slut, som blev medfört på resan.

Det tycker vi är helt rättvist! Därför sitter vi också alltid klara till att hjälpa flygpassagerare, som har har varit utsatta för en försening eller inställelse - för vad är värre än att få sin planerade resa förstörd! Det är alltid en god idé att vara uppmärksam på sina rättigheter, då det i vissa tillfällen kan föra till en ekonomisk kompensation upp mot 4500 kr. per person.

Av Frederik Hedegaard