Flyghjalp-logo-2.png

 

SAS pilotstrejk

 

Om ditt flyg inställs, kan du ha rätt till kompensation om 250-400-600 EUR beroende på längden på din resa. SAS hade också en pilotstrejk i april 2019 där EU domstolen har fattat beslut att SAS skulle betala kompensation till passagerarna. Enligt rättspraxis kan vi därför konkludera att drabbade passagerare av SAS strejken i 2022 också har rätt till kompensation, såvida de inte har mottagit meddelande om inställningen mer än 14 dagar innan avresa.

 

Vad är mina rättigheter och möjligheter?

 

Du har rättigheter i samband med en inställd flygning. Du kan

  1. Anmoda SAS om en återbetalning av flygbiljetten.
  2. Anmoda SAS om en ombokning snarast möjligt. Enligt lagen ska SAS omboka till en flygning så nära din ursprungliga avresetidpunkt.
  3. Om du inte mottager en ombokning från SAS, kan du köpa din egen flygbiljett eller alternativ transport (tåg eller hyrbil), och SAS ska därefter återbetala priset.
  4. Om du t.ex. ombokas till en flygning 2 dagar senare, och du själv hittar en flygning som är 1 dag tidigare, har du rätt att bli ombokat till den första lediga flygningen, också med andra flygbolag. Om SAS nekar att omboka dig till ett tidigare flyg som är ledigt, kan du själv köpa flygbiljetten och få återbetalat priset.
  5. Kom ihåg att det måsta vara en rimlig ombokning. Du kan inte köpa flygbiljetter på första klass eller hyra ett privatflyg. Det anses inte som en rimlig kostnad.

 

SAS strejke - kan jeg købe nye flybilletter?

 

 

 Redo att komma igång? Försenat eller inställt flyg?

Flyghjälp hjälper dig att få upp till 6 000 kr i ersättning om ditt flyg är försenat eller inställt.

 Tusentals lyckliga kunder

 Vi vinner 98% av våra ärenden

 Riskfritt - enkelt och snabbt