Flyghjalp-logo-2.png

Londons 10 bästa sevärdheter: Flyghjälps guide för flygresenärer.

February 2023

Senasta inlägget

Flygsäkerhet och de senaste innovationerna: Vad kan vi förvänta oss?

September 2023

London är känt för sin historia, kultur och arkitektur.

 

London är känt för sin historia, kultur och arkitektur. Den bästa tidpunkten att besöka London är under sommarmånaderna, från juni till augusti, då vädret är som bäst. Priserna för att besöka London kan variera beroende på tid på året och typ av boende, men generellt kan man förvänta sig att betala mellan £50-130 per natt för ett budgetvänligt hotell.

 

De 10 mest besökta sevärdheterna i London är:

 

Tower of London

 

Tower of London är en historisk byggnad i London, England, som byggdes 1066 av William Conqueror. Den har tjänat som ett kungligt palats, ett fängelse, en kasern och en skattkammare genom åren. Byggnaden är också känd som "Her Majesty's Royal Palace and Fortress" och är en av de mest besökta historiska platserna i London. Tower of London är hem för kronjuvelerna, som har förvarats där i över 900 år. Det är också känt för sin historia om fångenskap och avrättning av fångar, inklusive Anne Boleyn, som var drottning av England 1533-1536.

 

Pris

 

Entrébiljetter kostar från £25,50 för vuxna och £11,90 för barn. Det är en bra idé att köpa biljetter online för att undvika köer.

 

 

British Museum

 

British Museum är ett av världens äldsta och mest berömda museer. Det grundades 1753 och har varit öppet för allmänheten sedan 1759. Museet innehåller en av världens största och mest imponerande samlingar av antik konst och arkeologi, med föremål från hela världen och från olika historiska perioder. British Museum är känt för sin stora samling av egyptiska föremål, inklusive den berömda Rosetta Stone, som hjälpte till att tyda hieroglyferna, och den imponerande Elgin Marbles, som är en del av Parthenonfrisen från det antika Grekland.

 

Pris

 

Entré till British Museum är gratis för alla besökare, med undantag för vissa utställningar där det kan finnas entréavgift. Det är också möjligt att få en guide eller en ljudguide för att få ut mesta möjliga av besöket. Dessutom finns det möjlighet att anmäla sig till en rundtur ledd av en expertguide.

Det är också värt att notera att barn under 16 år måste vara i sällskap med en vuxen.

 

British Museum

 

National Gallery

 

National Gallery är ett av världens mest berömda gallerier för konst och har en imponerande samling av europeisk konst från 1300-talet till 1800-talet, inklusive verk av konstnärer som Leonardo da Vinci, Botticelli, Turner, Van Gogh och Monet. Galleriet öppnade 1824 och har varit öppet för allmänheten sedan dess. National Gallery har också en omfattande samling av skisser, teckningar och grafik, samt en stor samling av konstböcker och -kataloger, som är tillgängliga för allmänheten.

 

Pris

 

Det är gratis att besöka galleriet, men vissa utställningar kan kräva entrébiljett.

 

National Gallery

 

London Eye

 

London Eye är ett av Londons mest betraktade landmärken och är ett stort tivolihjul som ger besökare en unik panoramautsikt över staden. Det är 135 meter högt och öppnade 2000. Hjulet är också känt som Millennium Wheel och är ett av de högsta utsiktspunkterna i London. Det ger dig en 360 graders panoramautsikt över staden, inklusive landmärken som Big Ben, Houses of Parliament, St. Paul's Cathedral och Tower Bridge.

 

Pris

 

En tur i London Eye tar ca 30 minuter och kostar från £22 för vuxna och £17 för barn (priserna kan variera beroende på säsong och tidpunkt för besöket). Det är också möjligt att köpa biljetter med prioritetad tillgång och tillgång till den exklusiva 4D-upplevelsen.

 

london eye

 

St. Paul's Cathedral

 

St. Paul's Cathedral är en av Londons mest berömda kyrkor och ett viktigt historiskt landmärke. Den byggdes under 1700-talet efter att den tidigare katedralen förstörts i en brand. Arkitekten Christopher Wren ledde byggandet av katedralen. St. Paul's Cathedral har en imponerande arkitektur, med en imponerande kupol som är 111 meter hög. Den har också en stor mängd konstverk, inklusive målningar, skulpturer och mosaiker.

 

Pris

 

Priset för att besöka St. Paul's Cathedral är £20 för vuxna, £17 för studenter och £7 för barn. Det är också möjligt att köpa biljetter med prioritetad tillgång och tillgång till kupolen, vilket ger dig en utsikt över London. Det är också gratis att delta i en gudstjänst i katedralen.

 

St. Paul's Cathedral

 

Buckingham Palace

 

Buckingham Palace är residens för den brittiska monarken och är en av Londons mest framstående byggnader. Det byggdes under 1700-talet och är huvudkvarter för den brittiska monarken. Palatset har 775 rum, inklusive 19 salar, 52 sovrum, 92 kontor, 78 badrum och en 50 meter lång kungahall. Det är också hem för kungafamiljens konstsamling, som innehåller verk av konstnärer som Rembrandt, Van Dyck och Canaletto.

 

Pris

 

Buckingham Palace är öppet för allmänheten under en begränsad period på sommaren, och priset för ett besök är ungefär £25 för vuxna och £22.50 för studenter och pensionärer. Det är inte möjligt att besöka palatset under resten av året.

 

Buckingham Palace

 

Tate Modern

 

Tate Modern är ett av världens mest besökta moderna konstmuseer och ligger i London, England. Museet öppnade år 2000 och är hem för en imponerande samling av modern och nutida konst från hela världen. Det är en del av Tate-gruppen som också inkluderar Tate Britain och Tate Liverpool.

 

Konstmuseet har över 75 000 konstverk i sin samling som sträcker sig från 1900 till idag. Konstnärer som representeras i samlingen inkluderar Picasso, Warhol, Hockney, Freud, Hirst och många fler. Samlingen är organiserad i olika avdelningar, inklusive måleri och skulptur, fotografi, video och film.

 

Förutom den fasta samlingen har Tate Modern också en rad temporära utställningar och evenemang som regelbundet ger besökarna nya perspektiv på konst och kultur. Dessa utställningar och evenemang kan innehålla verk av nya och kommande konstnärer samt retrospektiv av klassiska konstnärer.

 

Pris

 

Det är gratis att besöka Tate Modern är gratis, men vissa specialutställningar kan ha inträdesavgift. Museet har också en café, restaurang och butik där besökarna kan köpa böcker, konstföremål och andra relaterade varor. Tate Modern är ett måste för konstälskare och kulturintresserade och är ett av de bästa ställena i världen för att uppleva modern och nutida konst.

 

Tate Modern

 

Natural History Museum

 

Natural History Museum i London, England, är ett av världens mest erkända och besökta naturhistoriska museer. Det är hem för en omfattande samling av artefakter som sträcker sig från mineraler, djur, växter och mer. Museet grundades 1881 och är en av Londons mest populära sevärdheter.

 

Museet är känt för sin berömda dinosaurieavdeling, som inkluderar det legendariska diplodocus skelettet, känt som Dippy. Besökare kan också se en rad andra imponerande dinosaurieskeletter, inklusive Triceratops, Stegosaurus och T-Rex. Förutom dinosaurierna har museet också en rad andra intressanta utställningar, inklusive dolda skatter från havet, vilda djur och vilda växter.

 

Museet har också en rad interaktiva utställningar och evenemang som ger besökarna möjlighet att lära sig om naturvetenskap på ett roligt och engagerande sätt. Dessa kan inkludera hands-on aktiviteter, virtuella resor och föredrag. Det finns också en rad klassiska utställningar som kronologiskt visar evolutionen av växter och djur genom tiderna.

 

Pris

 

Ingen avgift för att besöka Naturhistoriska museet. Museet har också ett café, restaurang och en butik där besökare kan köpa böcker, souvenirer och andra relaterade produkter. Naturhistoriska museet är ett måste för alla som är intresserade av naturhistoria och vetenskap och är ett fantastiskt ställe för både barn och vuxna att lära sig och uppleva naturvetenskapen på ett spännande sätt.

 

national history museum

 

Tower Bridge

 

Tower Bridge är ett av Londons mest ikoniska landmärken, känt för sitt unika utseende med två torn och en höjd gångbana som ger tillgång till den centrala delen av bron. Det är en av världens mest igenkännliga broar och en av Londons mest besökta attraktioner. Den byggdes mellan 1887 och 1894 och är en av världens äldsta höjda broar. Bron är utformad av Sir Horace Jones och Sir John Wolfe Barry och byggdes för att lösa problemet med att skepp inte kunde passera under London Bridge.

 

Tower Bridge har en fantastisk utsikt över staden från den höjda gångbron som löper mellan de två tornen. Det är också hem till ett besökscenter där man kan lära sig om bron historia och teknologi. Det finns också möjlighet att ta en guidad tur där man kan se bron maskinrum och höra om hur bron byggdes och fungerar.

 

Pris

 

Priset för att besöka Tower Bridge är £9 för vuxna, £5 för barn och gratis för under 5 år. Entrén till den höjda gångbron ingår i priset så man kan njuta av den fantastiska utsikten över staden. Tower Bridge är ett måste se för alla besökare i London och är ett symbol för stadens historia och teknologiska framsteg.

 

Tower Bridge

 

Big Ben och Houses of Parliament

 

Detta är ett av Londons mest betydelsefulla symboler och är hem för den brittiska regeringen. Big Ben är namnet på klockan i tornet på Houses of Parliament. Klocktornet byggdes klart 1858 och är världens största klockspel med fyra klockor. Totalt är det 96 meter högt.

 

Palace of Westminster är platsen där lagstiftande folk möts och är platsen där demokratiska lagar antas. Dessutom granskas regeringens arbete och aktuella problem debatteras. Det består av två kammare "House of Commons" och "House of Lords". Där Commons är offentligt valda och är ansvariga för att ta finansiella förslag. Lords är i den andra kammaren i det brittiska parlamentet och är oberoende samt kompletterar det valda underhuset. Lords delar uppgiften att forma lagar och kontrollera regeringens arbete.

 

Pris

 

Det är möjligt att få en guidad tur inne i parlamentet där man kan se de olika kamrarna och Westminster Hall. Vuxenpris: £29 unga vuxna £24,5 och barnpris: £13. Dock är det inte möjligt att komma upp i Big Ben.

 

Big Ben och Houses of Parliament

När man ska resa bör man undvika följande:

      Att anlända sent till planet: Det är viktigt att ge sig god tid att komma till flygplatsen och checka in för att inte riskera att missa sitt flyg. 

      Att packa för mycket: Det är viktigt att packa klokt och inte ta med för mycket, eftersom det kan resultera i extra bagageavgifter och besvär med att bära runt sina saker..

      Att ignorera flygbolagets regler: Det är viktigt att undersöka och följa flygbolagets regler för bagage, elektronisk utrustning och andra frågor för att undvika problem under flygresan.

      Att ignorera säkerhetsinstruktioner: Det är viktigt att lyssna till och följa säkerhetsinstruktionerna från besättningen för att säkerställa en säker flygresa.

      Att ignorera tidsskillnad: Om man reser till ett ställe med en annan tidszon, är det viktigt att ta hänsyn till tidsskillnaden och ge kroppen tid att anpassa sig för att undvika jetlag.

 

Eftersom du reser från EU, kan du vara berättigad till ersättning om flyget är försenat med mer än 3 timmar. I det här fallet bör du söka hjälp att få rättvis hjälp.

Planera din London-resa med omsorg: Ändrade öppettider och tillgänglighet på grund av Covid-19 restriktioner

 

Det är viktigt att komma ihåg att vissa sevärdheter kan ha ändrade öppettider och tillgänglighet på grund av Covid-19 restriktioner, så det är viktigt att kolla hemsidorna för de specifika attraktionerna för att få de senaste uppgifterna.

 

Priserna varierar beroende på attraktionen, men generellt är det gratis inträde till många museer och kyrkor i London. Det kan finnas en avgift för att besöka vissa sevärdheter, såsom Tower of London och London Eye. Det är bäst att kolla hemsidorna för de specifika attraktionerna för att få de senaste priserna.

Det bästa tiden att besöka London är under perioden april till juni och september till november, när vädret är milt och det är färre turister. Det kan också vara en bra idé att besöka London under vardagarna istället för under helgerna, eftersom det kan vara trångt vid de populära sevärdheterna.

 

Optimera din London-resa: Få ut det mesta av din tid i staden

      Planera ditt besök i förväg för att få ut mesta möjliga av din tid i staden.

      Använd offentlig transport som London Underground eller bussar, eftersom det kan vara svårt att hitta parkering i staden.

      Använd ett Oyster-kort eller ett Contactless-kort för att betala för transporten, eftersom det är billigare än att köpa enkelbiljetter.

      Missa inte de gratis sevärdheterna, som Hyde Park och Camden Market.

      Undvik köer genom att köpa biljetter till sevärdheterna online eller genom att besöka dem tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

      Upplev stadens kulturella scen genom att besöka teatrar, konserter eller konstutställningar.

      Ät på en av stadens många street food-marknader eller besök en av de många mysiga pubarna för en traditionell engelsk middag.

   

Undvik flygproblem med Flyghjälp.se: Hur man får hjälp i London

Om du upplever förseningarinställda flygningar eller överbokningar på din flygresa kan du kräva återbetalning eller ersättning. Det finns några steg du kan följa för att få hjälp:

1. Kontakta flygbolaget: Om du upplever problem med din flygresa ska du omedelbart kontakta flygbolaget och informera dem om din situation.

2. Begär dina rättigheter: Flygbolaget är skyldigt att ge dig vissa rättigheter beroende på ditt problem. Du kan begära ersättning för förseningar eller inställda flygningar eller begära att bli ombokad till en annan flygresa.

3. Dokumentera din situation: Det är viktigt att dokumentera din situation genom att ta bilder på ditt boardingkort, kvitton och all annan relevant information. Detta kommer att hjälpa dig att bevisa din situation om du senare vill klaga på flygbolaget.

4. Klaga på flygbolaget: Om du inte är nöjd med flygbolagets lösning på ditt problem kan du klaga till relevanta myndigheter. Du kan också överväga att kontakta Flyghjälp, som kan hjälpa dig att få ersättning och kompensation från flygbolaget.

Flyghjälp.se är en inkassovirksomhet i Köpenhamn som specialiserar sig på flygpassagerares rättigheter. Vära kunder är vår högsta prioritet och vi har hjälpt många resnärer att få den ersättning de förtjänar. Vi är stolta över våra höga betyg på Trustpilot och våra positiva kundrecensioner. Vårt expertteam arbetar hårt för att säkerställa att våra kunder får den bästa möjliga servicen och ersättningen för eventuella olägenheter på deras flygresa. Vi vil tacka våra kunder för deras förtroende och stöd och uppmanar alla resenärer att skapa ett ärende om de behöver hjälp med sin flygresa.

Have a nice trip!

 

 

Av Melik Karatas