Flyghjalp-logo-2.png

De 10 bästa sevärdheterna i Paris - Flyghjälps guide för flygresenärer

February 2023

Senasta inlägget

Ska du ut och resa i sommar? Läs om dina flygrättigheter här.

June 2024

Staden med ljuset

 

Paris är känd som 'staden med ljuset' och är hem till några av världens mest ikoniska sevärdheter. Eiffeltornet, Louvren och Notre-Dame-katedralen är några av de mest besökta platserna i staden. Den bästa tiden att besöka Paris är på våren eller hösten, från april till juni och från september till november, då vädret är behagligt och inte för varmt.

 

Priserna för en resa till Paris kan variera beroende på tiden på året och typ av boende, men generellt kan man förvänta sig att betala mellan € 45-150 per natt för ett budgetvänligt hotell.

 

De 10 mest besökta sevärdheterna i Paris är:

 

Eiffeltornet

Eiffeltornet är en av världens mest ikoniska strukturer och en av de mest populära turistattraktionerna i Paris. Tornet byggdes av Gustave Eiffel till världsutställningen i Paris 1889 och var på den tiden världens högsta byggnad med sina 324 meter. Eiffeltornet möttes ursprungligen med motstånd från parisare som ansåg att tornet var en skamfläck på stadens horisont, men det blev senare en symbol för Paris och en av världens mest igenkännliga strukturer. Tornet väger över 10 000 ton och är gjort av mer än 18 000 metallbitar, som är fastsatta med cirka 2,5 miljoner nitar. Varje år besöks Eiffeltornet av miljontals turister och det är fortfarande en av de mest populära sevärdheterna i Paris.

 

Pris

Biljetter kostar från € 17,00 för vuxna och € 8,50 för barn.

Eiffeltornet

 

Louvre-museet

Louvre-museet är ett av världens mest berömda museer och ligger i hjärtat av Paris. Museet öppnades 1793 och har sedan dess samlat en imponerande samling konstverk och historiska föremål från hela världen. Louvre-museet är känt för sin imponerande samling av klassisk konst, inklusive Leonardo da Vincis berömda målning Mona Lisa och skulpturen Venus de Milo. Museet har över 35 000 konstverk som sträcker sig från antiken till 2000-talet, och det besöks årligen av miljontals turister från hela världen. Louvre-museet är också känt för sin arkitektoniska skönhet och är byggt i en imponerande stil som kombinerar klassisk och modern arkitektur.

 

Pris

Entrébiljetter kostar € 17,00 för vuxna, och är gratis för personer under 18 år.

Louvre  

Notre-Dame-katedralen

Notre-Dame-katedralen är en av världens mest ikoniska katedraler och ligger i centrum av Paris. Katedralen byggdes på 1100-talet och är känd för sin gotiska arkitektur och imponerande storlek. Katedralen är också känd för sina fantastiska konstverk och religiösa symbolik, inklusive dess imponerande rosettfönster, statyer och skulpturer. Notre-Dame-katedralen skadades allvarligt i en brand i april 2019, vilket ledde till en global återuppbyggnadsinsats. Katedralen är fortfarande stängd för besökare på grund av restaureringsarbetet, men förväntas öppna för besökare år 2024. Notre-Dame-katedralen är en av de mest besökta sevärdheterna i Paris och är en viktig del av den franska och europeiska kulturarvet.

Notre Dame  

Triumfbågen

Triumfbågen är en av Paris mest kända monument och byggdes för att fira Napoleons militära segrar på 1800-talet. Den imponerande bågen ligger mitt på Champs-Élysées och är en av de största i sitt slag i världen. Triumfbågen är känd för sin imponerande arkitektur, med en höjd på 50 meter och en bredd på 45 meter. Monumenetet är dekorerat med imponerande skulpturer som skildrar viktiga militära slag och segrar i Frankrikes historia. Från toppen av Triumfbågen har besökare en spektakulär utsikt över Paris, inklusive det berömda Eiffeltornet. Varje år besöks Triumfbågen av miljontals turister från hela världen och den är en viktig del av Frankrikes nationella arv.

 

Pris

Entrébiljetter kostar € 12,00 för vuxna och € 9,00 för barn.

Triumfbågen

 

Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle är en imponerande medeltida kyrka som ligger i hjärtat av Paris. Kyrkan byggdes på 1200-talet av kung Louis IX och är känd för sin enastående arkitektur och fantastiska samling av färgade glasfönster. Kyrkan är känd för sin imponerande höjd på 20 meter och dess två nivåer med glasfönster som skapar en fantastisk ljus- och färgverkan. Sainte-Chapelle har också en rad vackra religiösa skulpturer och dekorationer som visar den djupa tron på Gud och den kristna tron som var en integrerad del av livet under medeltiden. Kyrkan blev allvarligt skadad under den franska revolutionen men återställdes senare och öppnades för besökare på 1800-talet. Sainte-Chapelle är fortfarande en viktig del av det franska kulturarvet och besöks varje år av tusentals turister från hela världen som beundrar dess imponerande arkitektur och historiska betydelse.

 

Pris

Inträdesbiljetter kostar € 9,00 för vuxna och € 5,00 för barn.

 Saint Chapelle

 

Musée d'Orsay

Musée d'Orsay är ett berömt museum som ligger i Paris, Frankrike och är känt för sin imponerande samling av konstverk från 1800-talet och början av 1900-talet. Museet är beläget i en vackert renoverad järnvägsstation och innehåller en rad ikoniska målningar, skulpturer, fotografier och andra konstverk från perioden. Musée d'Orsay är känt för att ha en av världens största samlingar av impressionistisk och postimpressionistisk konst, inklusive målningar av kända konstnärer som Monet, Van Gogh och Renoir. Museet har också en samling av skulpturer, fotografier och möbler från perioden som ger besökare en inblick i den kulturella utvecklingen i Frankrike under 1800-talet.

Musée d'Orsay är ett viktigt museum för alla som är intresserade av konst och kulturhistoria, och det är en populär destination för turister från hela världen.

 

Pris

Inträdesbiljetter kostar € 14,00 för vuxna och är gratis för personer under 26 år.

Musee d'orsay

 

Sacré-Cœur-basilika

Sacré-Cœur-basilikan är en imponerande kyrka som ligger på toppen av Montmartre-kullen i Paris. Kyrkan byggdes på 1800-talet och är känd för sin unika arkitektur och fantastiska utsikt över staden. Basilikan är känd för sin vita stenfasad som glänser i solljuset och ger kyrkan en majestätisk och imponerande framtoning. Kyrkan innehåller också flera vackra religiösa skulpturer och dekorationer som visar djup tro på Gud och den kristna tron som var en integrerad del av livet i Frankrike på 1800-talet. Från toppen av kyrkans kupol har besökare en spektakulär utsikt över Paris, inklusive det berömda Eiffeltornet.

 

Sacré-Cœur-basilikan är fortfarande en viktig del av den franska kulturarvet och besöks varje år av tusentals turister från hela världen som beundrar dess imponerande arkitektur och historiska betydelse.

 

Pris

Det är vanligtvis ingen entréavgift för att besöka Sacré-Cœur-basilikan i Paris, så det är gratis att besöka kyrkan och gå runt i dess vackra omgivningar. Det kan dock finnas en mindre avgift för att besöka vissa av de mer speciella områdena av basilikan, till exempel kryptan.

 Sacré basilika

 

Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries är en av de vackraste offentliga trädgårdarna i Paris och är känd för sina imponerande skulpturer, sjöar, fontäner och botaniska trädgårdar. Trädgårdarna anlades på 1500-talet och var en gång en del av Tuileries-palatset som förstördes på 1800-talet och nu är en del av Louvremuseet. Jardin des Tuileries sträcker sig över en 25 hektar stor mark och är känd för sina många vatteninslag, inklusive fontäner och dammar som skapar en lugn och fridfull atmosfär mitt i staden. Trädgårdarna är också hem för flera vackra skulpturer, inklusive verk av kända konstnärer som Rodin och Giacometti.

 

Jardin des Tuileries är en populär destination för turister och lokalbefolkning som vill koppla av och njuta av naturen mitt i staden, och är ett trevligt sätt att tillbringa en eftermiddag när man besöker Paris. Entré är gratis.

Jardin

 

Palais de la Cité

Palais de la Cité översätts till svenska som "Stadspalatset" och var en gång det kungliga palatset i Paris, idag känt som ett historisk landmärke och en viktig symbol för det franska kulturarvet. Palatset byggdes ursprungligen på talet och utvidgades och moderniserades kontinuerligt under de följande århundradena. Det var hem för ett antal berömda franska monarker, inklusive kung Ludvig IX, också känd som St Louis. Palais de la Cité har också spelat en viktig roll i det franska rättssystemet och var hem för det ökända Conciergerie-fängelset, där många kända figurer från den franska revolutionen fängslades, inklusive Marie Antoinette.

 

Idag är Palais de la Cité en populär turistattraktion och museum, där besökare kan lära sig mer om palatsets fascinerande historia och se några av dess imponerande arkitektoniska drag, inklusive dess berömda torn och vackra salar.

 

Pris

Priset för inträdesbiljetter är € 9,00 för vuxna och € 4,50 för barn.

Palais de la Cité  

La Sainte-Trinité-kyrkan

La Sainte-Trinité-kyrkan översätts till svenska som "Den heliga Trefaldighetskyrkan" och är en vackert kyrka belägen i hjärtat av Paris, känd för sin imponerande nybyzantinska arkitektur. Kyrkan byggdes på mitten av 1800-talet av den berömda franska arkitekten Théodore Ballu och är dedikerad till Treenigheten. Kyrkan är imponerande både utanpå och inuti, med sina höga torn, vackra mosaiker och vackra glasmålade fönster. Inuti finns en stor kyrksal, som är vackert dekorerad med höga tak, överdådiga fresker och detaljerade skulpturer. Dessutom finns det ett antal mindre kapell och sidoaltare, var och en med sin egen speciella karaktär och skönhet.

 

La Sainte-Trinité-kyrkan är fortfarande aktiv och erbjuder regelbundna gudstjänster och mässor för besökare och är en populär destination för turister och lokalbefolkningen som vill uppleva dess skönhet och historia.

La Sainte-Trinité-kyrkan

 

Innan du åker iväg: Viktiga saker att komma ihåg före resan

Det är viktigt att notera att sevärdheter som Eiffeltornet, Louvren, Musée d'Orsay och Notre-Dame-katedralen kan vara överfulla under högsäsongen, så det kan vara en bra idé att besöka dem tidigt på morgonen eller sent på kvällen för att undvika köer. Dessutom är det viktigt att ta sig tid att utforska staden och upptäcka de mindre kända sevärdheterna och områdena som Paris har att erbjuda.

 

Priserna varierar beroende på sevärdhet, men generellt är det fri entré till många parker och kyrkor i Paris. Det kan finnas en avgift för att besöka vissa sevärdheter, som Eiffeltornet och Louvren. Det är bäst att kontrollera webbplatserna för de specifika sevärdheterna för de senaste priserna.

 

Paris Perfektion: 7 tips för en unik och minnesvärd resa till stadens stad

 

       Planera ditt besök i förväg för att få ut det mesta av din tid i staden.

       Använd kollektivtrafik som tunnelbanan eller bussarna, eftersom det kan vara svårt att hitta parkering i staden.

       Använd ett Navigo-kort eller ett Contactless-kort för att betala för transport, eftersom det är billigare än att köpa enkelbiljetter.

       Missa inte de gratis sevärdheterna, som Luxembourg Gardens och Place des Vosges.

       Undvik köer genom att köpa biljetter till sevärdheterna online eller genom att besöka dem tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

       Upptäck stadens kulturscen genom att besöka teatrar, konserter eller konstutställningar.

       Ät på en av stadens många gatukök eller besök en av de många mysiga bistron för en traditionell fransk middag.

 

Planera noga så att du får ut det mesta av din tid i Paris, som har många sevärdheter att erbjuda. Välj vad du vill se och göra så att du kan få ut det mesta av din tid i denna stora stad.

 

Undvik flygproblem med Flyghjälp.se: Hur man får hjälp i Paris

Om du upplever förseningar, inställda flygningar eller överbokningar på din flygresa kan du kräva återbetalning eller ersättning. Det finns några steg du kan följa för att få hjälp:

1. Kontakta flygbolaget: Om du upplever problem med din flygresa ska du omedelbart kontakta flygbolaget och informera dem om din situation.

2. Begär dina rättigheter: Flygbolaget är skyldigt att ge dig vissa rättigheter beroende på ditt problem. Du kan begära ersättning för förseningar eller inställda flygningar eller begära att bli ombokad till en annan flygresa.

3. Dokumentera din situation: Det är viktigt att dokumentera din situation genom att ta bilder på ditt boardingkort, kvitton och all annan relevant information. Detta kommer att hjälpa dig att bevisa din situation om du senare vill klaga på flygbolaget.

4. Klaga på flygbolaget: Om du inte är nöjd med flygbolagets lösning på ditt problem kan du klaga till relevanta myndigheter. Du kan också överväga att kontakta Flyghjälp, som kan hjälpa dig att få ersättning och kompensation från flygbolaget.

Flyghjälp.se är en inkassovirksomhet i Köpenhamn som specialiserar sig på flygpassagerares rättigheter. Vära kunder är vår högsta prioritet och vi har hjälpt många resnärer att få den ersättning de förtjänar. Vi är stolta över våra höga betyg på Trustpilot och våra positiva kundrecensioner. Vårt expertteam arbetar hårt för att säkerställa att våra kunder får den bästa möjliga servicen och ersättningen för eventuella olägenheter på deras flygresa. Vi vil tacka våra kunder för deras förtroende och stöd och uppmanar alla resenärer att skapa ett ärende om de behöver hjälp med sin flygresa.

Bon Voyage!

 

Av Melik Karatas