Flyghjalp-logo-2.png

Skogsbränder härjar på de grekiska semesteröarna - Viktig information till berörda resenärer. Läs här!

 

De våldsamma skogsbränderna som härjar på flera grekiska semesteröar har haft en betydande påverkan på många svenska resenärer. Vi vill informera om de rättigheter som berörda resenärer har.

Först och främst är det viktigt att fastställa om det är flygbolaget eller resebyrån som har avbokat resan. Om det är resebyrån som har avbokat resan har resenären inte rätt till kompensation, men kan ha andra rättigheter enligt avtalet med resebyrån, till exempel en ny resa.

Om det är flygbolaget som har avbokat resan gäller EU-förordning 261/2004, enligt vilken resenärer har rätt till kompensation om avbokningen inte beror på extraordinära omständigheter. Skogsbränder är i princip extraordinära omständigheter som ligger utanför flygbolagets kontroll och ger därför inte rätt till kompensation. Det finns dock undantag som berörda resenärer bör vara medvetna om.

Flygbolaget har exempelvis skyldighet att transportera passagerarna hem så snabbt som möjligt när de extraordinära omständigheterna har upphört. Om flygbolaget inte uppfyller denna skyldighet kan berörda resenärer ändå ha rätt till kompensation.

Vi förstår att det kan vara förvirrande att navigera genom de komplexa EU-reglerna om flygpassagerarrättigheter, särskilt när det gäller extraordinära omständigheter som skogsbränder. Därför erbjuder vi vår hjälp till berörda resenärer. Du kan skapa ett ärende på www.flyghjalp.se där våra experter inom EU-lagstiftningen kommer att undersöka ditt ärende och avgöra om du har rätt till kompensation. Vår service är kostnadsfri om det visar sig att du inte har rätt till kompensation.

Om du är en av de olyckliga resenärerna som inte har kunnat fortsätta din resa till din semesterdestination på grund av flygbolagets avbokning har du naturligtvis rätt till full återbetalning av resans kostnad - även om du eventuellt inte har rätt till kompensation.

Vi står vid din sida och är dedikerade att hjälpa alla berörda svenskar som har drabbats av avbokningar och störningar på grund av de tragiska skogsbränderna på de grekiska öarna.

 

Redo att komma igång? Försenat eller inställt flyg?

Flyghjälp hjälper dig att få upp till 6 000 kr i ersättning om ditt flyg är försenat eller inställt.

 Tusentals lyckliga kunder

 Vi vinner 98% av våra ärenden

 Riskfritt - enkelt och snabbt