Flyghjalp-logo-2.png

Bangkoks 10 bästa sevärdheter - Flyghjälps guide för flygresenärer

March 2023

Senasta inlägget

Ska du ut och resa i sommar? Läs om dina flygrättigheter här.

June 2024

Bangkok är en av världens mest besökta städer

Bangkok är en av världens mest besökta städer, och det är inte svårt att se varför. Staden är full av spännande sevärdheter, kulturella skatter och smakfulla matställen. Här är en lista över de 10 mest besökta sevärdheterna i Bangkok, tillsammans med deras priser och historiska fakta:

 

Grand Palace

Grand Palace är en av de mest ikoniska och imponerande sevärdheterna i Bangkok, och är en stor samling av kungliga byggnader och tempel som har varit hem för Thailands kungliga familj i århundraden. Palatset ligger i den historiska stadskärnan i Bangkok, nära floden Chao Phraya, och täcker ett område på över 200 000 kvadratmeter.

 

En av de mest berömda attraktionerna på Grand Palace är Wat Phra Kaew, som är känt för att hysa en av de mest respekterade buddhistiska reliker i Thailand, Den Smaragdgröna Buddhan. Templet byggdes på 1300-talet och är vackert dekorerat med förgyllda statyer, målningar och vackra detaljer som gör det till en populär destination för besökare från hela världen.

 

Grand Palace byggdes 1782 av kung Rama I, som ville etablera en central plats för kungafamiljen och visa Thailands styrka och skönhet för världen. Palatset har varit öppet för allmänheten sedan 1925 och har sedan dess varit en av de mest populära turistattraktionerna i Thailand.

 

Pris

Priset för att besöka Grand Palace är 500 baht. Dessutom måste man bära lämpliga kläder för att besöka templen och palatset, det vill säga ingen shorts, t-shirts, korta kjolar eller öppna skor. Det finns dock möjlighet att hyra kläder vid ingången om man inte är lämpligt klädd.

Grand Palace

 

Wat Arun

Wat Arun, även känt som Tempel av Dawn, är en av de mest ikoniska landmärkena i Bangkok och en av de viktigaste turistattraktionerna i Thailand. Templet är känt för sin vackra arkitektur och dess läge vid floden Chao Phraya, vilket gör det till en imponerande syn både dag och natt.

Templet är dedikerat till hinduiska guden Aruna, som symboliserar morgonens röda soluppgång. 

 

Templet har byggts på olika tidpunkter genom åren och har genomgått ett antal renoveringar och tillägg. Det mest anmärkningsvärda tillägget var den centrala pagoden, också känd som prang, som byggdes i Khmer-stil under kung Rama II:s regeringstid på 1800-talet. Pagoden är 79 meter hög och prydd med färgglada glasmosaiker och kinesiskt porslin

.

Besökare kan utforska templet och beundra dess skönhet på flera sätt. Ett populärt sätt är att ta en båttur på floden och beundra templet från vattnet. Besökare kan också klättra upp på trappan till pagoden och beundra utsikten över floden och staden. Det är en imponerande upplevelse att besöka Wat Arun på natten när pagoden är upplyst och speglar sig i vattnet.

 

Pris

Wat Arun är öppet dagligen från kl. 08.30 till kl. 17.30. Inträdesbiljetten till templet kostar 100 baht. Barn under 120 cm höjd får gratis inträde. Det finns också möjlighet att ta en båttur till templet från olika platser i Bangkok, vilket kan variera i pris beroende på turen.

WatArun

 

Wat Pho

Wat Pho, även känt som Templet av den Liggande Buddha, är ett av de mest imponerande och ikoniska templen i Bangkok och ett av de största och äldsta buddhistiska templen i staden. Templet ligger i Rattanakosin-distriktet i Bangkok och är känt för sin gigantiska liggande Buddha-statue, som är en av de största i Thailand.

 

Templet är en helig plats för buddhister och det är känt för att vara hem till den äldsta skolan för traditionell thai massage. Templet har också en berömd skola för thai-medicin där besökare kan lära sig mer om traditionell thailändsk medicin och behandlingsmetoder.

Wat Pho är också känt för sin vackra arkitektur och imponerande samling av buddhistiska konstverk och artefakter. Templet är också hem till många andra mindre och vackra statyer, salar och byggnader som är vackert utsmyckade med färgglada mosaiker, guld och speglar.

 

Besökare kan utforska templet och beundra dess skönhet och historia på flera sätt. En av de mest imponerande attraktionerna i templet är den gigantiska liggande Buddha-statyn, som är 46 meter lång och 15 meter hög. Statyn är utsmyckad med guldplätering och färgglada glasmosaiker och är en imponerande syn att se.

Besökare kan också utforska templet och beundra dess vackra arkitektur och konstverk genom att gå runt på området. Det finns många små hallar och paviljonger där besökare kan se vackra buddhistiska statyer och artefakter. En annan populär aktivitet i templet är att få en traditionell thai-massage eller lära sig mer om thailändsk medicin på skolan för thailändsk medicin.

 

Pris

Wat Pho är öppet dagligen från kl. 08.00 till kl. 18.30. Inträdesbiljetten till templet kostar 100 baht. Barn under 120 cm höjd får gratis inträde. Det finns också möjlighet att ta en guidad tur i templet, vilket kan variera i pris beroende på turen.

WatPho

 

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market, också känt som JJ Market, är en av de största och mest populära marknaderna i Bangkok och lockar besökare från hela världen. Marknaden är känd för att vara ett mecka för shopping, mat och underhållning och är ett måste-besöka ställe för alla som besöker Bangkok.

 

Marknaden ligger i Chatuchak-området i staden och sträcker sig över en enorm yta på cirka 35 hektar. Den är uppdelad i 27 sektioner och har över 15 000 stånd som säljer allt från kläder, accessoarer och smycken till hantverk, konst och matvaror. Marknaden har också en sektion dedikerad till husdjur, där besökare kan köpa allt från fisk och reptiler till hundar och katter.

 

Chatuchak Weekend Market är känt för sina många färgglada och livliga stånd som erbjuder ett brett utbud av produkter till mycket överkomliga priser. Besökare kan hitta allt från kläder och skor till mat och souvenirer, och priserna är generellt mycket lägre än i de flesta andra shoppingområden i Bangkok. Besökare kan också pruta på priserna och det förväntas normalt på marknaden.

 

Marknaden är också känd för sin livliga och festliga atmosfär, och besökare kan förvänta sig att se gatuartister, musiker och konstnärer runt om på marknaden. Det finns också många matstånd som serverar allt från thailändska specialiteter till internationella rätter och snacks.

Chatuchak

 

Khao San Road

Khao San Road är en berömd gata i Bangkok, känd för sin pulserande atmosfär och backpackerkultur. Gatan ligger i den norra delen av Bangkok och är ett måste-besök-plats för alla som vill uppleva en livlig och unik sida av staden.

 

Khao San Road är full av färgglada boder som säljer allt från kläder, souvenirer och smycken till mat och drycker. Gatan är känd för sina många barer, restauranger och nattklubbar där besökare kan njuta av livemusik och dansa hela natten.

Gatan är också känd för sin backpackerkultur och är populär bland resenärer som söker billigt boende och mysiga vandrarhem. Det finns många vandrarhemsalternativ på gatan och priserna är generellt mycket överkomliga.

 

Khao San Road är också en bra plats att köpa souvenirer och kläder, och det finns många boder som erbjuder lokala varor till rimliga priser. Besökare kan hitta allt från traditionella thailändska kläder till trendiga t-shirts och smycken.

 

Gatan har också ett livligt nattliv och är känd för sina många barer och nattklubbar som erbjuder livemusik och DJ-musik hela natten. Besökare kan njuta av en drink eller två medan de lyssnar på musik och träffar människor från hela världen.

 

Khao San Road är öppen 24 timmar om dygnet och besökare kan komma när som helst på dagen eller natten. Det är en bra idé att undvika de mest trafikerade tiderna på dagen och planera ditt besök på kvällen eller natten, när gatan är som mest livlig.

KhaoSanRoad

 

Jim Thompson House

Jim Thompson House är ett historiskt hem som tillhörde den amerikanska affärsmannen Jim Thompson som spelade en avgörande roll i att återuppliva Thailands silkeindustri på 1900-talet. Byggt 1959, består huset av sex traditionella thailändska trähus som transporterades från olika delar av Thailand och samlades på sin nuvarande plats. Efter Thompsons mystiska försvinnande i Malaysia 1967 omvandlades huset till ett museum och visar idag en mängd thailändsk konst, porslin, textilier och andra föremål från Jim Thompsons personliga samling. Beläget i hjärtat av Bangkok nära BTS National Stadium, är Jim Thompson House en oas av lugn mitt i stadens liv och en måste-se-attraktion för alla som är intresserade av thailändsk kultur, konst och historia.

 

Pris

Inträde till huset kostar 200 baht för vuxna och 100 baht för barn under 12 år, och det finns också möjlighet att köpa en kombinerad biljett till Jim Thompson House och Bangkok Art and Culture Centre för 300 baht.

Jim Thompson

 

Damnoen Saduak Flytande Marknad

Damnoen Saduak Flytande Marknad är en av de mest populära turistattraktionerna i Thailand och är belägen i Ratchaburi-provinsen, cirka 100 km väster om Bangkok. Det är en färgglad och livlig flytande marknad där turister kan uppleva den autentiska thailändska kulturen och köpa olika varor från lokala handlare.

 

Marknaden grundades i slutet av 1800-talet av Rama IV som en central handelsplats för lokala bönder och fiskare och blev senare en viktig handelsplats för Thailand. Under 1900-talet blev marknaden en populär turistattraktion.

 

Besökare kan ta en båttur längs floden och se de färgglada båtarna som flyter på vattnet. Det finns gott om lokala handlare som säljer allt från frukt och grönsaker till hantverk och souvenirer. Det är också en bra plats att prova på lokala thailändska rätter som pad thai och tom yum-soppa.

 

Marknaden är känd för sin livliga och färgglada atmosfär där turister kan uppleva den autentiska thailändska kulturen. Det är en populär turistattraktion, så det kan vara ganska trångt och upptaget, särskilt på helgerna.

 

Pris

Priset för en båttur på marknaden varierar beroende på tidpunkten på dagen och antalet passagerare. Vanligtvis kostar en tur runt 150-200 baht per person. Det rekommenderas att besöka marknaden tidigt på morgonen när det är färre människor och mer autentiska upplevelser att upptäcka.

Damnoen Saduak

 

Wat Saket

Wat Saket, även känt som 'The Golden Mount', är en buddhistisk tempel belägen i Bangkok, Thailand. Det är en av de mest ikoniska och besökta sevärdheterna i staden och har en lång historia bakom sig.

Templet byggdes ursprungligen på 1700-talet av kung Rama I, men övergavs senare och förföll. Det återuppbyggdes på 1800-talet av kung Rama III och renoverades på 1900-talet. Idag är det en viktig pilgrimsplats för buddhister som kommer för att be och beundra templet och dess omgivningar.

 

En av de mest anmärkningsvärda funktionerna i Wat Saket är den gyllene kupolen, som syns från långt håll. Kupolen är 80 meter hög och kräver en ansträngande klättring uppför trapporna för att nå toppen. Men det är värt det när man väl når toppen och man belönas med en spektakulär utsikt över staden och dess omgivningar.

 

Förutom kupolen finns det också ett antal andra intressanta funktioner i Wat Saket. Det finns en stor Buddha-staty mitt i templet och ett antal mindre statyer och andra konstverk utspridda över komplexet. Det finns också ett antal mindre kapell och helgedomar där besökare kan be och offra till buddhistiska gudar och helgon.

 

Pris

Priset för en båttur på marknaden varierar beroende på tid på dagen och antal passagerare. Vanligtvis kostar en tur runt 150-200 baht per person. Det rekommenderas att besöka marknaden tidigt på morgonen när det är färre människor och mer autentiska upplevelser att upptäcka.

WatSaket

 

Chinatown

Chinatown, även känd som Yaowarat, är en av de mest kända stadsdelarna i Bangkok, Thailand. Det är en livlig och hektisk del av staden, fylld med färgglada gator, butiker, marknader, restauranger och tempel. Chinatown är en spännande destination för resenärer som vill utforska kulturen och historien i Bangkok.

 

Chinatown grundades på 1700-talet av kinesiska handelsmän som kom till Thailand för att handla med lokala varor. Sedan dess har det varit en viktig handelsdestination och ett viktigt centrum för kinesisk kultur och tradition i Bangkok. Idag är det fortfarande en livlig handelsstadsdel och en populär turistattraktion.

 

En av de mest märkvärdiga dragningarna i Chinatown är dess matkultur. Det är känt för att ha några av de bästa gatuköken och lokala restaurangerna i Bangkok, där besökare kan smaka på autentiska kinesiska rätter och thailändska specialiteter. Det finns också ett antal marknader där man kan köpa färsk frukt och grönsaker, kryddor, kinesiska mediciner och souvenirer.

Det är också hem för flera viktiga buddhistiska tempel, inklusive Wat Mangkon Kamalawat och Wat Leng Noei Yi. Dessa tempel är populära destinationer för pilgrimer och besökare som vill beundra den vackra arkitekturen och de imponerande statyerna och andra konstverken.

Chinatown

 

Siam Paragon 

Siam Paragon är en av Bangkoks mest ikoniska och lyxiga shoppingcenter och är känt för att locka besökare från hela världen. Det ligger i hjärtat av staden vid BTS-stationen Siam och är ett av de största köpcentren i Asien.

 

Siam Paragon öppnade år 2005 och har sedan dess lockat miljontals besökare varje år. Köpcentret har över 250 butiker som sträcker sig från high-end designerbutiker till populära varumärken och lokala thailändska butiker. Det finns också ett antal restauranger, kaféer och barer som erbjuder allt från autentisk thailändsk mat till internationellt kök.

 

En av de mest imponerande funktionerna i Siam Paragon är IMAX-biografen, som är den största biografen i Sydostasien och kan rymma mer än 1 500 besökare. Det finns också en rad andra underhållningsalternativ i köpcentret, inklusive en bowlinghall, en karaokebar och ett stort akvarium.

Siam Paragon

 

Bangkok: Vad kostar det att resa och bo i Thailands pulserande huvudstad?

Flygbiljetter till Bangkok kan variera i pris beroende på resdatum och flygbolag. Det är vanligtvis möjligt att hitta biljetter för runt $500-600 för en returresa från Europa, men priserna kan variera beroende på säsong, kampanjer och andra faktorer. Det rekommenderas att undersöka priserna hos flera flygbolag och resebyråer för att hitta det bästa priset.

 

När det gäller boende finns det ett brett utbud av hotell i Bangkok, från budgetvänliga vandrarhem till lyxhotell. Priserna kan variera från cirka $5-10 per natt för en säng på ett vandrarhem till $100 eller mer per natt för ett lyxhotell. Det finns också ett stort utbud av mellanklasshotell och guesthouses som erbjuder bra priser och faciliteter.

 

Transport i Bangkok är också relativt billigt. Kollektivtrafik som bussar och tunnelbana är billiga och man kan köpa ett kort som ger tillgång till flera dagars transport. Taxibilar och Tuk-Tuks är också billiga, men priserna kan variera beroende på trafiken och tiden på dagen.

Mat i Bangkok är också billig och finns överallt i staden. Street food är populärt och kan köpas till rimliga priser, från cirka $1-2 för en enkel rätt. Det finns också ett stort utbud av restauranger som serverar allt från traditionell thailändsk mat till internationella rätter.

 

Generellt kan man förvänta sig att spendera cirka $30-50 per dag om man bor på ett budgetvänligt hotell, äter street food och använder kollektivtrafik. Om man väljer att bo på ett lyxhotell, äta på fina restauranger och ta taxi, kan priset förväntas vara högre.

Det är viktigt att tänka på att vädret kan vara mycket varmt och fuktigt. Därför är det viktigt att packa kläder som andas och att ta med mycket vatten. Det är också viktigt att vara medveten om att Bangkok kan vara trångt och överbelastat, så det är en bra idé att planera din tid och dina aktiviteter i god tid. Det är också viktigt att kolla de aktuella riktlinjerna för COVID-19 innan du reser.

 

Så om du planerar att besöka Bangkok finns det många spännande sevärdheter att välja mellan. Det är en bra idé att undersöka priserna och öppettiderna i förväg så att du kan planera din tid och budget effektivt. Det är också bra att vara medveten om att många av dessa sevärdheter är viktiga religiösa platser, så det är viktigt att visa respekt och följa klädkod och beteenderegler.

 

Undvik flygproblem med Flyghjälp.dk: Så här får du hjälp i Bangkok

Om du upplever flygförseningar, avbokningar eller överbokningar på din flygresa kan du kräva återbetalning eller kompensation. Här är några steg du kan följa för att få hjälp:

  1. Kontakta flygbolaget: Om du upplever problem med din flygresa ska du omedelbart kontakta flygbolaget och informera dem om din situation.
  2. Kräv dina rättigheter: Flygbolaget är skyldigt att ge dig vissa rättigheter beroende på ditt problem. Du kan kräva ersättning för förseningar eller avbokningar eller kräva att bli ombookad till en annan flygresa.
  3. Dokumentera ditt ärende: Det är viktigt att dokumentera ditt ärende genom att ta bilder på ditt boardingkort, kvitton och all annan relevant material. Detta kommer att hjälpa dig att bevisa ditt ärende om du senare vill klaga på flygbolaget
  4. Klagomål mot flygbolaget: Om du inte är nöjd med flygbolagets lösning på ditt problem kan du klaga till relevanta myndigheter. Du kan också överväga att kontakta tjänsten Flyghjälp.dk som kan hjälpa dig att få ersättning och kompensation från flygbolaget.

 

Företaget Flyghjälp.se hjälper flygpassagerare att göra anspråk på ekonomisk kompensation och återbetalning. Vi är ett inkassoföretag i Köpenhamn som tar hand om flygpassagerares ärenden eftersom vi är experter inom vårt område. Våra kunder är vår högsta prioritet och vi har hjälpt många resenärer att få den ersättning de förtjänar. Vi är stolta över våra 9,5/10 omdömen på Trustpilot och våra positiva kundrecensioner. Vårt expertteam i Köpenhamn arbetar hårt för att säkerställa att våra kunder får bästa möjliga service och kompensation för eventuella olägenheter under deras flygresor. Vi vill tacka våra kunder för deras förtroende och stöd, och uppmanar alla resenärer att starta en ansökan om de behöver hjälp med sin flygresa.

 

การเดินทางที่ดี!

 

Av Melik Karatas